Over Sandra

 

Sandra Hummelink-Weijers

De persoon achter Koestermomenten @ Atelier ‘net FF anders’ is Sandra Hummelink-Weijers. Sandra is getrouwd en moeder van 2 meiden en 2 jongens. Geboren en getogen in Aalten, maar sinds 2014 woonachtig in Bredevoort.

In haar jeugd was Sandra altijd al bezig met verschillende handwerktechnieken. Zo heeft ze vele truien en knuffels gebreid en gehaakt. Van haar moeder heeft ze de basistechnieken van het naaien geleerd. Eenmaal zelf moeder van haar oudste dochter is Sandra op naailes gegaan bij een modevakschool in Aalten. Hier heeft ze vele jaren op les gezeten en de vele fijne kneepjes van het vak geleerd. De oudste dochter en beide zoons van Sandra hebben in hun jonge jaren dan ook heel veel in unieke en handgemaakte kleding en jassen rondgelopen. Hierin kon Sandra heel wat creativiteit kwijt.

Deze creativiteit gaf Sandra ook door aan de kinderen. Niet alleen haar eigen kinderen leerden breien en haken, ook de klasgenoten op de basisschool. Heel wat uurtjes heeft Sandra tijdens de crealessen op school doorgebracht om de kinderen de beginselen van het haken en breien te leren.

Nadat de jongste dochter was geboren en Sandra parttime aan het werk ging, stond het naaien op een lager pitje. In 2014 is het gezin naar Bredevoort verhuisd en toen de grootste klussen gedaan waren, kwam toch de drang naar boven om het naaiwerk weer op te pakken. Behalve af en toe een nieuwe outfit voor de jongste telg, ontstond er ook iets anders…..

Een spijkerbroek van een van de jongens waar de knie van kapot was en een restlapje gordijnstof waren de basis voor een leuke, unieke tas! Makkelijk om mee te nemen naar de winkel, want de plastic tasjes werden niet meer meegegeven. De reacties op deze tas zijn het begin geweest van het ontstaan van Atelier ‘net FF anders’.