Van jas naar tas….

Atelier ‘net FF anders’                                                                                                                                                     juli 2017

Een tijdje terug werd ik gebeld door een dame. Ze had een artikel over mij gezien in ons plaatselijke krantje en vroeg zich af of ik haar kon helpen. Zij wandelt veel en doet al jaren (dit jaar voor de 45e keer!) mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Door de de loop der jaren heen heeft ze heel veel verschillende emblemen vergaard welke allemaal op 2 jasjes zijn genaaid. Deze jasje draagt ze ook altijd tijdens de wandelvierdaagse. Wat was nu het geval? Ze had nog een aantal emblemen liggen die ze op de jasjes wilde hebben en een paar waren inmiddels al zo versleten dat die eraf konden. Met deze dame een afspraak gemaakt om de jasjes en emblemen bij haar op te halen. Zo gezegd, zo gedaan!

Nadat ik deze jasjes had voorzien van de nieuwe emblemen, heb ik ze naar haar teruggebracht.   En toen kwam deze dame met nog een vraag. Ze had een prachtige jas al jaren op zolder hangen, nooit gedragen! Of ik hier iets mee kon? Nou en of ik daar wat mee kon, maar de grote vraag was natuurlijk wat wil ze zelf? Na enig overleg zou ik er een heuptasje uithalen, wat ze mee kan nemen tijdens het wandelen. Haar huidige tasje was wel aan vervanging toe.

Met jas en opdracht voor het heuptasje ben ik weer huiswaarts gegaan om in de dagen daarna een heuptasje te maken van (een deel van) de jas. Deze missie is goed geslaagd en de dame in kwestie was er zeer content mee. Uiteraard had ik maar een klein deel van de jas gebruikt voor het tasje, dus mocht ik er nog een maken.

Afgelopen week heb ik het tweede tasje afgeleverd en nog steeds had ik wat over van de jas. Toen kwam de vraag of ik daar nog een kussenhoes uit kon halen, want ze was wel een beetje uitgekeken op de hoes die nu om het kussen zat dat op de bank lag. Met wat passen en meten is ook dat gelukt en heb ik nu een kussenhoes klaar liggen voor deze bijzondere dame.

 

En zo heeft deze bijzondere dame geen prachtige jas meer op zolder hangen, maar wel 2 mooie en praktische heuptasjes en een mooie kussenhoes die ze dagelijks kan gebruiken. Ik zeg: MISSIE geslaagd! Dit is waar we het voor doen. Een echt KoesterMoment!

liefs Sandra

 

 

 

Geef een reactie