Stoere kussens voor BSO de Daltons

Atelier ‘net FF anders’                                                                                                                                       september 2017 

BSO de Daltons in Bredevoort heeft in de zomervakantie de beschikking gekregen over een nieuwe locatie, het voormalige gebouw van ’t Kleuterbastion. Na een aantal weken flink zwoegen en klussen hebben ze hier een mooie, stoere ruimte gecreëerd  waar de kinderen heerlijk kunnen vertoeven.

Om deze ruimte wat ‘aan te kleden’ kwamen ze bij mij met de vraag of ik voor hen een aantal stoere jeans kussens wilde maken. Hartstikke leuk natuurlijk en heel blij was ik met deze opdracht. In de ruimte staat een speelhuis dat geverfd is in een mooie grijsblauwe (jeans) tint. Dit speelhuis heeft een bovenverdieping voorzien van vloerbedekking en is heel geschikt om je even lekker terug te trekken om te chillen of een boekje te lezen. Voor dit plekje zijn de kussens dan ook bedoeld.

Na wat zoeken en rommelen tussen de jeans en lappen die overal liggen verzameld, had ik een mooie combi gevonden van verschillende grijs- en blauwtinten, aangevuld met een blauwwit ribstofje en wat sterren. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en na heel wat schuiven, passen en meten zijn er uiteindelijk 4 heel verschillende kussens ontstaan in 3 verschillende afmetingen. Her en der voorzien van een zak of ander leuk detail.

Ik was heel tevreden en werd er heel blij van. Maar wat zou de opdrachtgever hiervan vinden? Dat was best nog wel spannend. Gauw een afspraak gemaakt met de opdrachtgever om de kussens op locatie af te leveren.

En toen was het zover, op donderdagmiddag rond 17.00 uur ging ik met de kussens op weg naar De Daltons. En daar werd ik heel enthousiast ontvangen door de medewerksters en degene die de opdracht had gegeven. De kussens werden bewonderd en er waren zelfs al een aantal kinderen die ze wel mee naar huis wilden nemen. Hier word je toch blij van? Missie geslaagd zullen we maar zeggen!

De kussens zijn vervolgens op hun plekje gelegd in het speelhuis, maar helaas geen enkel kind wilde even poseren voor een foto. Ze waren allemaal zo verdiept in hun spel, dat ze daar geen tijd voor hadden. En omdat de kinderen allemaal zo fijn bezig waren, hadden de medewerksters wel even tijd om te poseren en zelfs een kussengevecht te houden….

Heel veel plezier gewenst met de kussens en nogmaals heel erg bedankt voor de leuke opdracht.

 

 

 

 

 

Liefs Sandra

Geef een reactie